Er zijn maar weinig mensen die solliciteren leuk vinden. Het is een hele kunst om goed te zijn in het schrijven van een goede sollicitatiebrief en het voeren van een sollicitatiegesprek dat jou de baan oplevert die je wilt hebben. Als je niet langer onzeker wilt zijn tijdens een gesprek en een brief wilt schrijven die er voor zorgt dat jij op gesprek mag komen, dan is het verstandig om een sollicitatietraining te volgen. Je hebt de mogelijkheid tot het doen van verschillende sollicitatietrainingen. Sommige zijn gespecialiseerd in bepaalde beroepsgroepen en andere zijn meer algemeen. Solliciteren kan je leren, dus doe je er je voordeel mee!

Zelfreflectie tijdens sollicitatietrainingen

Online is een ruim aanbod te vinden van sollicitatietrainingen die jou helpen om die ene baan te bemachtigen. Onderdeel van veel cursussen is om te bepalen wat jouw sterke en zwakke punten zijn, hier wordt vervolgens dieper op ingegaan zodat je voorbereid bent op mogelijke vragen van recruiters of andere aanwezigen bij het sollicitatiegesprek. Hieraan vooraf gaat natuurlijk het schrijven van een brief die ervoor zorgt dat jij wordt uitgekozen om op gesprek te komen. Niemand kan garanties bieden natuurlijk, maar een brief die uniek is en de juiste inhoud bevat, zal sneller tot een gesprek leiden dan een inspiratieloze motivatiebrief.

Waarom een sollicitatietraining?

Bij het lezen van een sollicitatiebrief en tijdens een sollicitatiegesprek wordt er op veel meer punten gelet dan je zou denken. Iemand die een officiƫle sollicitatietraining geeft kent deze punten als geen ander. De trainer voorziet je van nuttige tips voor je houding en spraak en helpt je om zeker over te komen, ook als tijdens een gesprek vragen worden gesteld waar je niet op was voorbereid. Maak de keuze uit het aanbod van sollicitatietrainingen, het volgen van een training is de investering meer dan waard.