De uitzendbranche is waarschijnlijk één van de vakgebieden die zeer snel moet kunnen inspelen op veranderende omstandigheden. Als een uitzendbureau er ineens een grote opdrachtgever bij krijgt moet daar snel personeel voor worden gevonden. Maar als er een grote werkgever failliet gaat en zich ineens veel nieuw personeel aanmeldt moeten daar ook banen voor worden gezocht. Een uitzendbureau moet dus een omgeving zijn die zeer flexibel is. Dat kan door gebruik te maken van handige software om dit te regelen. Binnen deze systemen worden alle processen in het uitzendbureau aan elkaar gekoppeld, zodat er geen dubbele werkzaamheden gedaan hoeven te worden.

Administratie minimaliseren

De kracht van een ERP systeem voor de uitzendbranche is, dat veel tijd gewonnen wordt door te werken met unieke centrale data. Dat houdt in dat elke werknemer in het systeem is opgenomen. Het is in principe mogelijk dat een medewerker van het uitzendbureau bezig is om een werkkring voor een werknemer te regelen, terwijl een andere medewerker op hetzelfde moment de vraag krijgt van een opdrachtgever of diezelfde werknemer nog beschikbaar is. Bij het ERP systeem krijgen beide medewerkers van het uitzendbureau onmiddellijk een alert dat ze met dezelfde werknemer bezig zijn. Daarmee wordt een administratieve chaos voorkomen.

Geautomatiseerde processen

Als een werknemer via een uitzendbureau werkt, krijgt hij de beschikking over een Pocket app waarmee hij zijn eigen gegevens kan doorgeven. Dat betreft ziekmeldingen, declaraties, reiskosten en de urenregistratie. Vooral die laatste is belangrijk, want op basis daarvan wordt hij uitbetaald. Doordat de verwerking van die gegevens volledig geautomatiseerd worden afgehandeld krijgt de werknemer zijn salaris op de afgesproken datum uitbetaald. Tegelijk krijgt de opdrachtgever automatisch zijn factuur van het uitzendbureau. De medewerkers van het uitzendbureau hoeven daar nauwelijks energie en tijd in te stoppen. Zij kunnen zich dus vrijwel volledig focussen op het koppelen van nieuwe opdrachtgevers aan werknemers.

Prestaties van het uitzendbureau

Het onderbrengen van de activiteiten van een uitzendbureau in een ERP systeem heeft nog een groot voordeel. Dat systeem is voorzien van modules waarmee de prestaties van het bureau kunnen worden bekeken. Dat gebeurt aan de hand van dashboards. Met behulp van Business Intelligence worden duidelijke rapporten gegenereerd, soms met grafische afbeeldingen. Er zijn overzichten van de prestaties per individuele opdrachtgever, per groep werknemers en er zijn totaaloverzichten van het presteren van het uitzendbureau.

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *